Waarom iedere afgestudeerde als recruiter zou moeten beginnen!

Je eerste stappen op de arbeidsmarkt

Als starter op de arbeidsmarkt lijkt het met honderden mogelijkheden een eitje om een baan te vinden. Maar als je geen idee hebt welke richting je op wilt kan het aanbod juist overweldigend zijn. Ik zat zo’n drie jaar geleden precies in die situatie. Toen ik afstudeerde aan de opleiding Commerciële Economie / Sportmarketing had ik nog geen flauw idee welke richting ik op wilde. Ik werd in die periode benaderd door De Vacature Makelaar voor de functie van Recruitment Consultant (recruiter). Op dat moment had ik nog geen flauw idee wat de functie in zou houden en hoe een gemiddelde werkdag eruit zou zien. Toch besloot ik om het gesprek aan te gaan, een weekje mee te lopen en de kans te grijpen. Nu, bijna drie jaar later, kan ik met zekerheid zeggen dat dit de juiste keuze is geweest!

Diversiteit in werkzaamheden

De belangrijkste factor bij de keuze voor mijn eerste baan was dat ik mij kon blijven doorontwikkelen, dat stond bij mij veruit op één. In de functie van recruiter is dat zeker het geval. Het is namelijk een veelzijdige functie waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt. Uiteraard wordt van je verwacht dat je je targets behaalt, maar je bent volledig vrij in de manier waarop je dit doet. Zo ga je de ene dag langs bij klanten voor een kop koffie en de inventarisatie van vacatures, terwijl je de andere dag kandidaten spreekt voor de invulling van deze vacatures. Je houdt je bezig met onderhandelingen, beheert relaties, bent aan het netwerken, schrijft vacatureteksten, denkt mee op marketinggebied én fungeert tegelijkertijd als probleemoplosser en adviseur! Zie je een nieuwe kans? Het is aan jou om hem te grijpen!

Kies een organisatie waar je je thuis voelt

Natuurlijk is het als starter van groot belang dat je een uitdagende, veelzijdige functie uitoefent. Maar de organisatie waar je terecht komt is in mijn ogen minstens net zo belangrijk! Niets killt je nieuwsgierigheid en ambitie sneller dan een bedrijf waar je met tegenzin werkt. Kijk dus niet alleen naar de inhoud van de functie, maar weeg de bedrijfssfeer even zwaar mee in je beslissing. Persoonlijk heb ik op dit gebied heel erg veel mazzel gehad. Bij De Vacature Makelaar kwam ik bij een jonge club terecht waar heel veel mogelijk is. Naast de de vele verantwoordelijkheden is er genoeg ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast heerst er bij De Vacature Makelaar een enorm gezellige, informele sfeer! Zo spelen we in de pauze bijvoorbeeld mooie potjes tafeltennis en tafelvoetbal, hebben we regelmatig gezellige bedrijfsuitjes én gaan we jaarlijks met het de hele club op vakantie. Kijk in conclusie wat voor sfeer jíj behoefte aan hebt en ga daarnaar op zoek!

Op zoek naar personeel of juist naar vacatures in de financiële branche? Lees hoe wij te werk gaan of bekijk direct onze openstaande vacatures!