Top 100 intermediairs 2020: deze intermediairs moet je in de gaten houden

De top 100 intermediairs van 2020 is recentelijk bekendgemaakt, alle reden om daar nog even aandacht aan te besteden. In 2020 hebben er uiteraard weer een aantal verschuivingen plaatsgevonden. Maar dit keer niet in de top 5. Aon, Rabobank, Marsh, ASR Distribution Services en de Veldsink Groep voeren de lijst weer aan. De regionale Univé-kantoren gecombineerd staan eigenlijk op plek 3, maar worden voor deze lijst niet zo meegenomen. Onder de top 5 zijn de verschuivingen zichtbaar. Zo is Heilbron drie plaatsen gestegen, Voogd & Voogd één, net als Willis Tower Watson, Independer is twee plaatsen gezakt en SAA is op dezelfde plek gebleven.

Tot zover de top 10, geen grote verrassingen. De revelatie van 2020 vinden we op plek 12: Quintes. Met een omzetstijging van 9,4 miljoen euro naar 42 miljoen steeg het bedrijf met liefst 36 (!) posities. Zoals we het ook bij andere intermediairs zien, komt dit voornamelijk door overnames. Zo ook Heienoord, dat naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar de top 10 zal gaan betreden door een aantal overnames. PMA ziet dat stilstand achteruitgang is, want zij hebben dezelfde omzet gedraaid als in 2018 maar zijn wel vier plekken gezakt naar de 20e plek.

Overnames zijn dus, zoals voorgaande jaren ook is gebleken, dé manier om hogerop te komen in de lijst. Zeker in de bovenste helft zie je veel bedrijven terug die de ene na de andere overname realiseren. Dit betekent ook dat er in de onderste helft plek is voor steeds kleinere kantoren. Ik verwacht dat er nog zeker meer overnames gaan komen en dat er steeds minder lokale, kleine kantoren zullen zijn. Gemiddeld vinden er namelijk twintig overnames per maand plaats en de totale waarde hiervan bedroeg in 2019 bijna 665 miljoen euro. De gezamenlijke geschatte omzet van alle bedrijven in de top 100 bedraagt bijna 2,4 miljard euro.

Op zoek naar personeel of juist naar vacatures in de financiële branche? Lees hoe wij te werk gaan of bekijk direct onze openstaande vacatures!

Bekijk onze vacatures