Top 100 intermediair 2021: wie zijn de grote winnaars?

Nog 3 weken en dan kunnen we ons opmaken voor de lijst der lijsten. 7 dagen lang meezingen met de grootste hitlijst aller tijden, de Top 2000! Deze is niet te verwarren met de Top 100 Intermediair, welke volgens AMWeb eveneens aangeduid wordt als “de lijst der lijsten”. En deze is met recht dé lijst in de financiële dienstverlening te noemen! Elk jaar kijken we weer uit naar de verschuivingen en de nieuwkomers. Welke intermediairs hebben, al dan niet met acquisities, een plek in de top 10 weten te behouden of claimen?

Dit jaar lijken op het eerste oog weinig veranderingen in de top 10. De Quintes Holding is eindelijk de top 10 binnengedrongen en laat een mooie opmars zien, van plaats 48 in 2018 en plaats 13 in 2019. Deze stijging gaat ten koste van SAA Verzekeringen, die voor het eerst uit de top 10 is verstoten. Buiten de top 10 zijn de meeste veranderingen te zien, met als grootste stijgers Heinenoord (plaats 16 naar 11), CAK (23 naar 18) en de absolute winnaar You Sure (46 naar 23!). Dankzij acquisities en een succesvolle digitale strategie heeft You Sure haar omzet bijna weten te drievoudigen, een prestatie waar geen enkele partij aan kan tippen. Onze voorspelling dat Heinenoord dit jaar de top 10 zou betreden is door de explosieve groei van Quintes net niet uitgekomen.

Het aantal nieuwkomers in de top 100 is licht toegenomen sinds 2020, met de FDC Lancyr Groep als hoogste binnenkomer (68). Van grote dalers is dit jaar geen sprake; slechts 16 partijen melden een lagere omzet dan het voorgaande jaar. Een aantal partijen dat niet meer in de lijst te vinden is, zoals Westeinder, is overgenomen. Lees meer achtergrondinformatie over de Top 100 Intermediair 2021, waaronder interviews, op AMWeb.

Wij vinden het ontzettend gaaf om vanuit De Vacature Makelaar een deel van deze lijst te voorzien van talenten in deze krappe (en onzekere) arbeidsmarkt! Dit jaar was het een kunst om vanuit een ‘lege snoepjeswinkel’ toch ‘snoepjes te kunnen verkopen’. En dat is gelukt! Uit ons onderzoek is namelijk gebleken dat arbeidsvoorwaarden in lijn met persoonlijke groei en ontwikkeling dé x-factor was voor professionals om een nieuwe stap te zetten in hun carrière. We zien nog te vaak dat er tijdens de sollicitatie-onderhandelingen beloftes worden gedaan die niet altijd nagekomen worden. Mensen willen perspectief; biedt het dan ook echt.

In deze arbeidsmarkt moeten we ons beseffen dat neknedmo en verandering noodzakelijk zijn om de personeelsplanning rond te krijgen. Maar kijk uit, het omslagpunt nadert! Bij gebleken geschiktheid moeten werkgevers steeds beter overtuigen waarom juist zij de juiste partij zijn voor de sollicitant. En inmiddels kom je ook niet meer weg met een verhoging van honderd euro op het laatste bod.

Mijn advies aan Intermediair Nederland: trek de stoute schoenen eens aan. Stap af van de geijkte paden, bedenk echt waarom sollicitanten voor jouw organisatie zouden kiezen en besef dat het schaap-met-de-vijf-poten-principe niet meer altijd opgaat. Een schaap met vier poten is immers ook een volwaardig schaap. Met andere woorden, kijk naar de mens, want met persoonlijke ontwikkeling creëer je vanzelf de ‘vijfde poot’!

Ben je geïnteresseerd in dit soort ontwikkelingen in het hypotheek- of verzekeringswezen of op de arbeidsmarkt? Stuur ons een berichtje op LinkedIn, lees onze blog of kijk rond bij onze vacatures!

Bekijk direct de nieuwste vacatures