Mijn meest bijzondere kandidaatervaringen – deel 1

De afgelopen jaren ben ik heel wat verschillende soorten kandidaten tegengekomen. Veruit de meesten zijn hartstikke leuk, een enkeling is een lastig geval en heel soms heb je echt een gekke kandidaatervaring. De eerste bijzondere kandidaat waar ik het over wil hebben is een ontzettend leuke en intelligente man, met een absurde hoeveelheid pech. Lees verder!

Hoe je de ideale kandidaat toch niet geplaatst krijgt

In juni 2019 stelde ik mijn kandidaat (laten we hem Jamie noemen) voor het eerst voor bij één van de grootste verzekeraars van Nederland. Hij maakte een uitstekende indruk, maar wij wisten niet dat iemand anders al was aangenomen terwijl de gesprekken nog liepen. Wel interesse maar geen vervolggesprekken dus. Jamie en ik hielden contact en in november diende zich een nieuwe kans aan. Jamie ging wederom op gesprek, iedereen was zeer over hem te spreken maar er stond nog steeds geen vacature open. Dit sleepte zich voort tot maart, toen Jamie wéér op gesprek ging (dit keer voor een andere locatie). Eindelijk was er een functie vrij en was alles afgehandeld. Althans, dat dachten we…

1,5 jaar contact… and counting

Vlak voordat Jamie aan de slag ging bleek zijn vrouw onverwacht zwanger van hun vijfde kind. Jamie wilde uiteraard extra tijd besteden met zijn gezin en de deal was weer van tafel. Inmiddels waren we al meer dan een jaar aan het onderhandelen. De zes maanden hierna hielden we nauw contact en begon het bij Jamie toch weer te kriebelen. Toevallig kwam dezelfde functie in november weer vrij en heb ik Jamie opnieuw aangedragen. En wel heb je ooit, hij kon beginnen en zit op dit moment in zijn proeftijd! Ik hoop dat hij na al deze anticipatie het echt naar zijn zin heeft daar. En zo zie je maar weer: de aanhouder wint!

Op zoek naar personeel of juist naar vacatures in de financiële branche? Lees hoe wij te werk gaan of bekijk direct onze openstaande vacatures!