Recruitment: waarom ik van kwantiteit naar kwaliteit ging

Als kersverse recruitment consultant bij De Vacature Makelaar is me in de korte tijd dat ik hier werk al wel iets duidelijk geworden, en dat is het verschil met mijn vorige werkgevers in recruitment. Hoewel elk bedrijf waar ik heb gewerkt naar klanten en kandidaten uitdraagt dat ze het persoonlijk contact en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, is De Vacature Makelaar het eerste bedrijf waar ik dat als recruiter ook écht merk.

Vast stramien en all business

Vanaf mijn tweede studiejaar Human Resource Management ben ik altijd bezig geweest met recruitment. Ik ben begonnen bij een grote multinational waar ik de eerste contactpersoon was voor potentiële kandidaten. Perfecte eerste stap in mijn recruitment carrière. Na een tijdje begonnen me hier een aantal dingen op te vallen. De gesprekken verliepen altijd volgens dezelfde structuur, hiervan afwijken om naar het persoonlijke verhaal van een kandidaat te luisteren was niet gewenst. Van nazorg voor de kandidaten was al helemaal geen sprake. Wanneer een kandidaat naar de volgende stap in het proces was doorgezet verdween hij of zij helemaal van mijn radar. Kwantiteit bleek altijd een hogere prioriteit dan kwaliteit.

Snelgroeiend of te snel gegroeid?

Mijn tweede carrièrestap was bij een hippe snelgroeiende detacheerder. Hier was ik medeverantwoordelijk voor de HR backoffice taken van de paar honderd detakrachten. Bij dit bedrijf was kwaliteit al een stuk belangrijker. Aan nazorg werd redelijk wat tijd besteed en ik merkte dat deze mentaliteit mij een stuk beter beviel. Het bedrijf droeg uit dat de lijntjes kort waren en dat er ruimte was voor eigen initiatief, bijvoorbeeld voor het opzetten van nieuwe procedures of het aanpassen van verouderde procedures. In de praktijk bleef maar weinig van deze dingen over door de toenemende hiërarchie en bureaucratisch geneuzel.

Een korte lijn werkt fijn!

Met al deze ervaringen op zak ben ik bij De Vacature Makelaar terechtgekomen. En alles wat ik in de afgelopen jaren miste, heb ik hier gevonden. Kwaliteit staat echt op nummer één. We kennen van elke kandidaat de persoonlijke situatie en blijven op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zelfs wanneer de kandidaat inmiddels werkzaam is bij één van onze klanten! Wat me het meest bevalt zijn de korte lijntjes, en die zijn echt kort. Binnen De Vacature Makelaar is er eigenlijk maar één organisatielaag waardoor je nieuwe initiatieven snel kunt voorleggen en nog sneller kunt uitvoeren. Sterker nog, als je geen initiatief neemt zul je niet het maximale uit jezelf halen!

Op zoek naar personeel of juist naar vacatures in de financiële branche? Lees hoe wij te werk gaan of bekijk direct onze openstaande vacatures!