Hypotheekrente daalt naar laagterecord van voor coronacrisis

In december leek het er nog op dat de hypotheekrente niet verder kon dalen. 28 hypotheekverstrekkers begonnen 2021 echter met één of meer renteverlagingen. Daarmee komt de hypotheekrente op gemiddeld 1,62% te staan, een evenaring van het record van maart vorig jaar. Van maart tot augustus liep de rente sterk op, om vervolgens weer gestaag te dalen. De daling is vooral toe te dichten aan de langere hypotheekrentes met Nationale Hypotheek Garantie. Veel rentes zonder NHG zijn juist gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit duidt dus toch op voorzichtigheid van hypotheekverstrekkers.

Particulieren stonden al te dringen om woningen te kopen, de lage hypotheekrente doet hier nog een schepje bovenop. We zien met name 20 of 30 jaar vast met NHG een zeer gunstige optie worden, vanwege de historisch lage rentes hierop en de zekerheid die het biedt in het huidige onzekere klimaat. Ook verwachten we dat particulieren met een bestaande hypotheek steeds vaker aan de deur gaan kloppen voor rentebemiddeling of oversluiting naar een andere aanbieder.

Op zoek naar personeel of juist naar vacatures in de financiële branche? Lees hoe wij te werk gaan of bekijk direct onze openstaande vacatures!