De Vacature Makelaar heeft ook mij aan een nieuwe baan geholpen

Ja, je leest het goed. Mijn werkgever heeft ervoor gezorgd dat ik mijn carrière elders voortzet. Hoe is dat dan gegaan? Ik neem je even mee, naar juli 2018.

Mijn begin bij De Vacature Makelaar

Tijdens het mijn afstudeerstage had ik al een aantal keer in contact met Michiel over de mogelijkheden bij De Vacature Makelaar. Ik had tijdens mijn opleiding twee stages gelopen bij werving & selectiebureaus en dat beviel me wel. Ik wist namelijk niet wat ik wilde gaan doen en volgde daarom de brede opleiding Business Studies. Een baan als recruitment consultant leek mij wel tof, omdat ik dan mijn netwerk enorm kon uitbreiden en bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken kon nemen. Zo gezegd zo gedaan.

Ik werkte bijna een jaar met veel plezier bij De Vacature Makelaar toen een nieuwe klant om de hoek kwam kijken waarvoor ik verantwoordelijk mocht zijn: Univé Zuid-Nederland. We bouwden al snel een goede en succesvolle relatie op en ik merkte dat ik enthousiast werd over de verzekeringsbranche en Univé in het speciaal. Dat komt omdat het coöperatieve gedachtegoed mij aanspreekt, samen met de persoonlijke benadering van Univé naar haar klanten (of eigenlijk leden). Daarnaast hoorde ik het ene na het andere goede verhaal over Univé als werkgever van kandidaten die ik daar aan een baan heb mogen helpen.

Mijn ontwikkeling

Anderhalf jaar later, in oktober 2020, had ik met Martijn nog een gesprek over de nabije toekomst en hoe ik me wil ontwikkelen. Ik kreeg de kans om mijn Wft Basis te halen, omdat het belangrijke kennis is om te bezitten als recruiter in de branche. Ik had hem snel in de pocket en heb direct doorgepakt met Wft Schade Particulier. In de tussentijd had ik me ook aangesloten bij het Univé Jongerenteam. Stukje bij beetje kwam ik erachter dat ik wel erg enthousiast was geworden over het bedrijf en tegelijkertijd dat het na ruim twee jaar dienst toch tijd werd voor de volgende stap. Dit had ik inmiddels ook met Martijn en Michiel gecommuniceerd. Als ik er op terugkijk, viel elke keer een puzzelstukje op zijn plek totdat ineens duidelijk was: ik zou graag niet vóór Univé willen werken, maar graag bíj Univé. Martijn heeft mij vervolgens in contact gebracht met Univé Noord-Holland. Na twee leuke gesprekken en wederzijds enthousiasme kan ik zeggen dat ik per 1 maart aan de slag ga als Adviseur Particulieren in Heerhugowaard!

Nieuwe uitdaging

Bij Univé krijg ik een interne opleiding van een aantal weken en mag ik daarna de particuliere klanten van Univé Noord-Holland telefonisch te woord staan. Ik ga hen helpen en adviseren bij alle vragen die ze hebben omtrent schadeverzekeringen. Martijn en Michiel, bedankt voor de mooie jaren en de kansen die ik heb gekregen!

En de rest van het team, succes en ga zo door!