De digitale kerstborrel: gezellig of geen zin in?

Volgens LinkedIn is in Nederland de ‘Zoom-moeheid’ toegeslagen: twee van de drie mensen heeft geen zin om voor het scherm een toast uit te brengen. Dat terwijl volgens de website zo’n 56% wel warm loopt voor gezelligheid met collega’s rond de feestdagen. In onze eigen poll lagen de verhoudingen voor de digi-borrel ongeveer 50-50. Het lijkt dus belangrijk de kerstborrel dit jaar geen ‘verplichtertje’ wordt.

Veel bedrijven zien de online kerstborrel ook niet zitten en slaan een jaartje over. Iets minder dan de helft van de werkgevers probeert er nog een originele draai aan te geven met een pubquiz of ander soort spel. Begrijpelijk, want met tientallen mensen in één call zitten een miserabele ervaring, geloof mij maar. Ik raad dan ook zeker aan om jullie kerstborrel in kleinere groepjes van maximaal zes man te organiseren. In het echt ga je natuurlijk ook niet kletsen in groepen van 30. Een pubquiz is natuurlijk heel geschikt om in kleine groepen mee te doen aan een gezamenlijke activiteit.

Het is dit jaar allemaal even anders maar ik denk dat de kerstborrel moet blijven, zij het digitaal. Vrijblijvend natuurlijk, maar iedere vorm van gezelligheid dit jaar is toch meegenomen.

Op zoek naar personeel of juist naar vacatures in de financiële branche? Lees hoe wij te werk gaan of bekijk direct onze openstaande vacatures!