Hoe gaat het nu met… Toine Bartholomeus?

We doen er natuurlijk alles aan om je aan je droombaan te helpen, maar lukt dat ook? Om hierachter te komen interviewen we elke maand een oud-kandidaat. In 2020 is Toine Bartholomeus gestart bij Proud Experts in Nijmegen. Hoe gaat het nu met hem?

​​Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Toine, 26 jaar en ik werk als projectmanager bij Proud Experts. Ongeveer tweeënhalf jaar geleden ben ik via De Vacature Makelaar hier gestart op een CDD project. Wat begon als een parttime baan naast mijn scriptie groeide uit tot een fulltime job waar ik de scriptie in de avonden nog even bij deed. Een heel leuk project, waarbij ik steeds meer verantwoordelijkheden kreeg en steeds meer werd betrokken bij het meedenken over de uitvoering. Toen de interne vacature van junior projectmanager voorbij kwam heb ik direct deze kans gepakt. In eerste instantie heb ik dit in combinatie met het CDD project gedaan en nu sinds anderhalf jaar ben ik fulltime projectmanager.”

Van CDD analist naar projectmanager?

“Ja, dat CDD project was heel erg leuk en werd steeds groter en groter. Ik kreeg samen met drie andere collega’s steeds meer verantwoordelijkheden. Toen werd het eigenlijk nog leuker, want naast de uitvoerende werkzaamheden mochten we ook meedenken over hoe we bepaalde zaken gingen aanpakken. Toen de vacature van Junior Projectmanager voorbij kwam was dit voor mij een logisch stap. De functie sloot goed aan bij mijn verantwoordelijkheden en mijn studie.”

Wat maakt werken bij Proud Experts zo leuk?

“Ik waardeer enorm dat er naar je geluisterd word. Je kunt je mening geven over hoe dingen kunnen worden verbeterd en daar staan ze ook echt voor open. Ik ben ook heel blij met alle kansen en doorgroeimogelijkheden die ik heb gekregen bij Proud. Ik ben van een uitvoerende rol naar projectmanager gegaan en heb daarbij alle support gekregen om dat te verwezenlijken.

Verder is Proud echt een platte organisatie. Tijdens de lunch zit je naast de directie of het managementteam om met hen een gezellig babbeltje te maken. En natuurlijk moeten de gezellige borrels genoemd worden, die helpen om echt iedereen beter te leren kennen!”

Even terug in de tijd… Hoe verliep het  solliciteren via De Vacature Makelaar?

“Ja, dat is alweer een tijdje terug inderdaad, maar ik weet nog goed dat ik met Michiel fijn contact had. Ik kreeg een bericht via Linkedin met de vraag of ik geïnteresseerd was in een bijbaan in CDD. Ik was nog bezig met m’n scriptie en had geen idee wat CDD was. Na even even googelen en een telefoongesprek van ruim een half uur waarin Michiel alles rustig uitlegde was ik eigenlijk helemaal enthousiast. Dezelfde week kon ik nog mee in een groepssollicitatie bij Proud. Michiel heeft mij toen op de sollicitatie voorbereid om de dag uiteindelijk tot een succes te maken. Na mijn indiensttreding heb ik nog een paar keer contact gehad met De Vacature Makelaar over hoe het werk beviel.”

Zou je De Vacature Makelaar ook bij vrienden aanbevelen?

“Ik heb alleen maar positieve ervaringen met De Vacature Makelaar gehad, dus daar kunnen we kort over zijn: ja, zeker! Door De Vacature Makelaar ben ik bij Proud Experts terecht gekomen en sta ik waar ik nu sta. Ik denk dat dit een heel goede start van mijn carrière is geweest.”