Hoe gaat het nu met… Sebastiaan Booms?

We doen er natuurlijk alles aan om je aan je droombaan te helpen, maar lukt dat ook? Om hierachter te komen interviewen we onze oud-kandidaten. In 2019 is Sebastiaan gestart bij RCI in Schiphol-Rijk. Hoe gaat het nu met hem?

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Sebastiaan Booms, nu vier jaar werkzaam bij Mobilize Financial Services (ook wel bekend als RCI). Dat is een dochteronderneming van Renault. Ik ben daar begonnen op de afdeling acceptatie en na anderhalf jaar kwam daar contractbeheer private lease bij. Nu houd ik me voornamelijk bezig met productontwikkeling private lease. Dat is het systeem van A tot Z. Dus ik help verkopers met het indienen van de aanvraag, tot het einde van het contract waarbij de auto’s geveild worden en alles daartussenin. Een heel leuke, uitgebreide functie. Toen ik begon stond private lease bij RCI nog echt in de kinderschoenen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een groot onderdeel van het bedrijf!”

Heb jij héél toevallig iets met auto’s?

“Haha, ja toevallig wel! Toen ik voor de functie van kredietacceptant werd benaderd door De Vacature Makelaar was Michiel (één van onze oprichters, red.) in eerste instantie wat geheimzinnig over de opdrachtgever. Hij liet wel doorschemeren dat het met auto’s te maken had en omgeving Schiphol was. Ik ben nogal een Renault fanboy, dus de link was snel gelegd en ik was erg enthousiast.”

Renault fanboy…!?

“Ja, dat is eigenlijk een beetje met de paplepel ingegoten. Mijn vader was altijd al fan van Franse auto’s en hij heeft ook veel Renaults gehad. Dus toen ik mijn eerste auto kocht wist ik dat het een Renault moest worden. Ik ben inmiddels vier prachtige Renaults verder!”

Wat is het leukste aan je werk als Specialist Private Lease?

“Ik ben er wel achter dat ik autoland ontzettend leuk vind. Het is een bijzondere tak van sport en de sector is altijd in beweging. Ik haal nog altijd veel voldoening uit operationele activiteiten om die binding te behouden met de klant, maar vind het belangrijk dat ik dingen kan bepalen en dat mijn mening telt. Het leukste aan mijn rol is dat je overal bij betrokken wordt binnen het proces en de verschillende projecten. Eigenlijk alles wat met private lease te maken heeft komt langs mij. Ik ben ook wel trots dat ik dat bereikt heb.”

Waar zou je je nog verder in willen ontwikkelen?

“Waar mijn sterke punt niet ligt is het strikt opvolgen van administratieve handelingen. Ik ben niet iemand van een to-do lijstje en ga vaak lekker van de hak op de tak. Het is maar net wat op dat moment mijn aandacht trekt! Ik kan wel wat meer structuur gebruiken, dus dat is een ontwikkelpunt voor mij. Uiteindelijk heb ik de ambitie om nog bepalender te worden binnen de organisatie. Misschien heb ik dan wel iemand die mij hiermee helpt!”

Even terug naar toen… Hoe verliep jouw sollicitatieproces?

“Een andere collega heeft mij in eerste instantie benaderd en uiteindelijk ben ik met Michiel zelf in contact gekomen. Het klikte meteen goed tussen ons en we hebben toen al vrij snel een kennismakingsgesprek ingepland bij RCI.

En dat is nog een grappig verhaal: ik zou om 18.00 uur op gesprek gaan en toen ik daar aankwam was eigenlijk alles al donker en op slot. De schoonmaakster liet me binnen. Dan sta je toch een beetje vreemd te kijken. Na wat belletjes over en weer is het uiteindelijk goed gekomen en heb ik een ontzettend leuk gesprek gehad. ’s Avonds belde Michiel gelijk om te vragen hoe het was gegaan, dat vond ik heel prettig.”

Volgens mij ben je één van de grootste fans op onze LinkedIn pagina!

“Ik vind De Vacature Makelaar een ontzettend leuk bedrijf! Ik heb veel contact gehad met Michiel en andere collega’s zoals Benjamin. Vanaf het eerste contact voelde het heel oprecht. Ze geven je het gevoel dat je samen een traject ingaat en de keuzes samen maakt.

Ik ben na bijna twee jaar detachering via De Vacature Makelaar bij RCI in dienst gegaan en ook in dit proces stond Michiel voor mij klaar. Ik kreeg het gevoel dat De Vacature Makelaar heel ver voor me wilde gaan en erg blij met mij was. Het verloop van de samenwerking heb ik ook als zeer warm ervaren.

Op LinkedIn zie je dan regelmatig posts van jullie voorbij komen en ik vind het leuk om dat te blijven volgen. Dus ja, ik ben zeker fan!”

Zou je De Vacature Makelaar ook bij vrienden aanbevelen?

“Ja, absoluut! We hadden een tijdje geleden wat wisselingen van de wacht op HR bij RCI. Toen heb ik met mijn manager overlegd om De Vacature Makelaar in te zetten om de vacatures in te vullen. Afgelopen maand is inmiddels de derde werknemer via De Vacature Makelaar gestart, dus dat is fantastisch natuurlijk.”