Hoe gaat het nu met… Nienke Ummenthun?

We doen er natuurlijk alles aan om je aan je droombaan te helpen, maar lukt dat ook? Om hierachter te komen interviewen we onze oud-kandidaten. In 2020 is Nienke gestart bij Proud Experts in Nijmegen. Hoe gaat het nu met haar?

​​Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Nienke, 25 jaar oud en drie jaar werkzaam bij Proud Experts. Ik ben hier begonnen als KYC specialist. Als fulltime medewerker op dat project kreeg ik al snel meer verantwoordelijkheden. Dat was leuk, want ik mocht me steeds meer bemoeien met het ondersteunen van de teamleiders. Toen het project op z’n einde liep hebben we gekeken waar ik binnen het bedrijf verder kon groeien. Toevallig kwam er een functie vrij bij het FX team. En daar werk ik nu alweer bijna twee jaar!”

Van KYC naar LEGO®…?

“Ja! Dat is inderdaad een onderdeel van onze FX workshops. Maar niet alleen maar spelen met LEGO®, haha! Ik houd me nu voornamelijk bezig met onderzoek doen. Focusgroep interviews, desk research, mystery shopping, maar ook data analyses. Het combineren van data en de employee- and customer happiness is iets wat ik heel leuk vind. Daar staat FX dus ook voor, de Full Experience.”

“Vandaag hebben we een workshop met een klant, dan doen we van te voren al onderzoek naar de strategie, visie en de customer journey. Hoe zijn hun processen nu ingericht? Welke tooling en technieken worden gebruikt? En dan gebruiken we dus LEGO® om uitdagingen en oplossingen te helpen brainstormen.”

“We maken gebruik van een professionele methode, de LEGO® SERIOUS PLAY® Method. De customer journey hangt als de basis op de muur en dan gaan we daarna met LEGO® aan de slag om de uitdagingen te bouwen en oplossingen te bedenken. En daar sluit de ontzorgende dienstverlening van Proud Experts weer goed op aan. De klant blijkt bijvoorbeeld behoefte te hebben aan meer capaciteit en die leveren wij!”

Even terug naar toen… Hoe verliep jouw sollicitatieproces?

“Goede vraag, dat is al een tijdje geleden! Ik heb vluchtig contact gehad met iemand van Proud Experts met de vraag of ik interesse had in de functie van KYC specialist. Ik was eigenlijk op zoek naar een baan die meer aansloot bij mijn studies sociologie en criminologie.”

“Enkele dagen later kreeg ik een leuk bericht van Michiel via LinkedIn over diezelfde functie. Daar heb ik toen toch op gereageerd. We zijn in gesprek gegaan en vonden raakvlakken. Vervolgens ben ik naar de kennismakingsdag bij Proud gegaan en gesolliciteerd op de functie!”

Hoe gaat het nu?

“Nu loopt het lekker! In het begin moesten we als FX team ons nog bewijzen, wat de toegevoegde waarde is van ons team. Inmiddels is dat gelukt, er zijn diverse projecten waarin wij een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren. Dus ja, het gaat eigenlijk heel goed!”

“Bijvoorbeeld de workshop van vandaag, daar krijg ik echt veel energie van. In het begin zijn mensen nog wel eens sceptisch als ze de LEGO® Room binnen komen. Zij denken dan: ‘Ga ik nu de hele dag met LEGO® spelen, wat kan daar uitkomen?’ Maar aan het einde van de dag zie je toch altijd dat iedereen positief verrast is.”

En het wordt steeds leuker…

“Ja, binnenkort gaan we weer naar het LEGO® hoofdkwartier in Denemarken voor een cursus. Mensen van over de hele wereld met het LEGO® certificaat komen naar die dag. Het is een soort opfrissingscursus en een moment waarop je van elkaar kan leren. In Nederland zijn er niet veel die deze methode toepassen, dus is het juist heel interessant om zo toch in contact te komen met anderen.”

Wat is het leukste aan het werken bij Proud Experts?

“Het leukste vind ik de vrijheid die je krijgt. Proud staat open voor ideeën en ondersteunt je ook om deze waar te maken. Je krijgt echt de kans jezelf te bewijzen. Er wordt naar je geluisterd en ik zie dat ook wel als een stukje waardering. Proud zou ik als bedrijf ook zeker aanraden! De gezelligheid bij de borrels, lekker in het centrum werken en de combinatie tussen thuis en op kantoor werken waardeer ik ontzettend!”

En wat ligt er in de toekomst?

“Naast mijn werk ben ik nu bezig met een opleiding tot data analist. Ik wil me echt graag verder ontwikkelen in data. De basis heb ik inmiddels en nu zoek ik de verdieping op. En daarna trekt ongetwijfeld weer iets anders mijn aandacht. Ik vind het leuk om mezelf te blijven uitdagen en ontwikkelen.”